Lähes kaikki mikä jollakin tavalla surisee, pörisee, kolisee, paukkuu, soittaa ja laulaa on etusijalla....
sunnuntai 31. joulukuuta 2017
lauantai 30. joulukuuta 2017
Allis-Chalmers Backhoe
A-C 715 Backhoe-Loader
A-C 816 Backhoe-Loader
A-C 816 Backhoe-Loader
A-C 715 Backhoe-Loader
A-C 715 Backhoe-Loader
A-C 918 Backhoe-Loader
A-C 816 Backhoe
A-C 700
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fiat-Allis FB7B Italiassa valmistettu Fiat 7 WL kuormaajan rungolle.Kaivuri ei enää ollut yhtä nopea ja tehokas, kuin A-C valmistama. Se oli hidas ja kömpelö, eikä siinä ollut voimaa. Etukuormaaja sensijaan oli tehokas ja hyvä, olihan pohjana aito pyöräkuormaaja
Fiat 7 B
----------
Lopulta syntyi Fiat-Hitachi yhtiö ja Allis-Chalmers nimi ei esiintynyt koneiden nimessä. Nyt niissä oli teksti Fiat-Hitachi tai yleisesti FH. Pian Fiat tuotanto siirtyi New Holland tuotemerkin alle, kuten Ford traktorit, jotka olivat Fiatin nimen alla.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A-C Traxavator - loader 1942
A-C HD 10
You can see in this photo a typical example of a multi-part cable control for lifting the blade. This was standard on most dozers until around 1960. A small winch spool driven off the front of the engine tended to lifting the blade. A lever controlled the lift, hold release sequence
-------------
Näet tämän valokuvan tyypillisen esimerkin monipuolisesta kaapelin ohjaimesta terän nostamiseksi. Tämä on standardi useimmissa puskureissa vuoteen 1960 saakka. Pieni vinssin kelattu moottorin etuosaan. Vipu ohjasi nostoa, ja hallinnoi kokeutta.
A-C 20 Wheel-Loader 4x4
A-C 20 Wheel-Loader 4x4
A-C 30 Wheel - Loader
A-C kurottaja
Allis-Chalmers kurottaja.
---------------------------------------
Tässä tyylikkäitä ja hyvän näköisiä A-C traktoreita. Suomessa on kaksi D21 traktoria
Chalmers 190XT, joka tunnetaan myös yhden yhdeksänkymmentäluvun XT-moottorina, on dieselmoottori traktori, joka on valmistanut Allis-Chalmers Yhdysvalloissa.
Tyyppi 190 ei turbo, oli versio jota käytettiin traktori-kaivinkoneiden peruskoneena
A-C 190
Mallinumeron mukaan se perustui Allis Chalmers D19: een, vaikka se sisälsi monia muutoksia ja parannuksia D19 malliin. Toisaalta ainoa ero 190: n ja 190XT: n välillä on turboahtimen lisäys XT malliin.
-------------------
Ennen tätä siirtymis-kautta D21 pidettiin vanhentuneena Allis-Chalmers 190-XT nä vaikka kyseinen traktori oli 93 hp tehoinen eikä ylittänyt sadan hp:n rajaa.
Allis-Chalmers D21 otettiin käyttöön vuonna 1963, ja se oli D-sarjan suurin sekä ensimmäinen Allis-Chalmers-traktori, joka ylittää 100 hevosvoimaa. luokiteltu 103 hevosvoimaan.
D21
D21: n muotoilu oli merkittävästi erilainen kuin toisella D-sarjalla, jossa oli täydet lokasuojat, iso lautanen ja takana asennettu polttoainesäiliö, jossa oli 52 gallonaa ja joiden keskimääräinen käyttöaika pellolla oli 10 tuntia.
D21 sai turboahtimen vuoden 1965 jälkeen, jolloin moottorin teho nousi 128 hp asti.
Allis-Chalmers, B-malli, 22hp, Piikkilangan kiristin
Vertaa Massey-Harris Pony, DT 20 hp, Valmet 20 hp.
A-C 220 4x4
A-C 4w / 305
tiistai 26. joulukuuta 2017
Priestman Excavators
Viimeisen päälle peli ja hinta 2500 € on ilmoituksessa.
Jos haluat naapurit kateelliseksi ja taivas-paikan niin ehdottomasti pappiskone on sinun ostos.
Rukoilla kannattaa aina ennen käynnistystä koska omaa fordin koneen, niin ei ikinä tiedä mikä mäntä lähtee lentoon.
Ainoa mikä ei ole pyhää on polttoaineen kulutus.... mutta voimaa löytyy kuin herculeksesta.
Öljy lentää joka reiästä, mutta sitten omistaa oman öljyplantaasin kun tällä työskentelee.
Jos haluat hermoloman vaimosta niin osta tämä pihaan, ei näy emäntää sen jälkeen missään ja kaveritkin kaikkoaa kun koko talven korjaat konetta hurmiossa....
Kone saattaa aiheuttaa myös vakavaa alkoholi-riippuvuutta koska ei tätä selvin päin jaksa katsella eikä korjata.... pikkulinnutkin kaikkoaa pihapiiristä kun ”keskustelet” koneen kanssa henkeviä....
Jos luulit että elämäsi on vaikeuksia täynnä, niin et ole kokenut mitään ennen kuin olet taistellut tämän koneen kanssa.
Tällä saa helposti verenpainetaudin ja aivo-infarktin helposti.
Mutta silti haikea kyynel vierähtää kun tästä joutuu luopumaan, kun oma talli pohja on taputeltu kuntoon. Teksti: Jani Koivula, Sastamala
keskiviikko 1. marraskuuta 2017
Muir-Hill
Muir Hill products included basic petrol engined locomotives, mainly for narrow gauge. The early locos were little more than a Fordson tractor skid mounted on a rail chassis, with a chain connecting the rear axle of the tractor to the rail wheels. Production of locomotives did not continue beyond the 1930s; the company went on to build heavy tractors and construction equipment.
Muir-Hill moved on to producing dumpers also based on Fordson tractor skid units. They also built forklifts based on a tractor skid unit for a period before other manufacturers entered the market with better machines, and built some of the earlier articulated dumpers that evolved into the modern ADT. Muir-Hill later moved into tractor production which continued until the 1980s.
The company name and manufacturing rights transferred hands a number of times, first to E. Boydell and Co, then Winget, then Babcock & Wilcox , then Aveling-Barford, then to Lloyd Loaders (MH).
Muir-Hill tractors have survived longer than comparable models, and a number have been subject to restoration. Threlkeld Quarry Museum holds examples of Muir Hill equipment. The Ravenglass & Eskdale Railway has two examples.
Muir hill loaders...
---------------------------------------------------------------------------
...backhoes
---------------------------------------------------------------------------
...and dumpers.