maanantai 12. maaliskuuta 2012

Tee-resepti

                  

Tässä eräs, keväisen kauniiseen ulkoilupäivään tai sen jälkeisiin yhdessäolon hetkiin  sopiva tarjoiluehdotus,  keskusteluun lisämakua antava Jagertee juomaresepti. 
     - Google - 

(alppiseutujen murretta  – Jägertee olisi kirjasaksaa).


1 / 4 liter of black tea in a bowl

1-2 teaspoons sugar add all at 1000 watts 2 - Heat 2 1 / 2 minutes
1 / 4 liter of red wine add
1 / 2 stick of cinnamon add
2 cloves add
anything further at 1000 watts 2 - Heat 2 1 / 2 minutes, remove spices
3-4 cl of rum add
3-4 oz fruit brandy add
Stir and serve immediately
2-3 servings

Google-haku hakusanalla "Jagertee" tuottaa erilaisia reseptejä. Mustaa teetä (s.o. kellanväristä "tavallista" teetä, ei vihreää!) ja punaviiniä on useimmissa, joissakin myös jotakin hedelmäviinaa ("Obstler", joka voi olla valmistettu esim. omenista, päärynöistä, kirsikoista, vadelmista, luumuista, aprikooseista tms.)
Lisäksi mausteeksi sokeria, neilikoita ja kanelia (tankona).


Itävallassa Jagertee teestä, sokerista ja itävaltalaisesta romminkorvikkeesta
(valm. Sebastian Stroh) sekoitettua totia.

On siis olemassa ainakin glögimäinen ja totimainen lähestymistapa.

Jägermeisteria en ole kuullut Jagerteessä (google) käytettävän.
Vaan kukapa kieltää.

                                                         Kiitos vierailustasi.
                                                          Hyvää illan jatkoa.

4 kommenttia:

  1. Tuhat wattia Jägermeisteriä kuulostaa hyvältä.
    Sinne vielä likoon pari Yellow-Lipton-pussia juonnin ajaksi....
    ..mahtanee tulla hallusinaationaalinen olotila...☺

    Kiitos reseptistäsi, joita tässä nyt muuntelen oman makuni mukaiseksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta Ulleriina. Ole hyvä :) ja kokeile vapaasti.

      Pelkästään siinä, kun alkaa kokkaileen tuota keitosta, tulee hallusinaatiollinen olotila.

      Metka tuo lämmitysvaihe. Epäilen, ehtiikö lämmitä kunnolla tuossa ajassa.
      Hieman hassua, unnsit ja senttilitrat.

      Mieluimmin aina "senttikoossa" kaikki.

      Poista
  2. Mieluummin sitä Bacardia, mutta tällä hetkellä ei nyt sitäkään, vaikka kurkku kipeänä onkin, tuli viikonloppuna tansseissa turhaan törsättyä, mutta aika harvoin enää ystävättäret saavat puhutuksi mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta Mustisleskis :) Jaa että Bacardia, ja Jamaicalta!

      Juoma johon yritin totutella 15 v pari kertaa, ja kerran 16v.
      (Sen jälkeen olin lähes raivo-raitis vuoden 1996 juhannukseen)

      Täytyy sanoo että on kyllä ollu lähtemätömmän viiveikäs, yhäti maistuva jälkimaku, tuossa, V-6 farkku Taunuksen takapenkillä nautitussa kesän paahdehelteen lämmitämässä Spite-Bacardi muovipullo-naukkailu coctaileissa.

      Tätä ei tahdo enää, kuten ei tahdo enää kokea tuota 16v taskulämpimän kossun myös viiveikästä makuelämystä.

      Poista