torstai 15. syyskuuta 2011

Yhteisin askelin.

               

Olette tulleet yhteen opettamaan toisianne, auttamaan toisianne paranemaan,  tukemaan sekä rohkaisemaan toisianne matkallanne kohti Oman Itsenne löytämistä, tuntemista.

Jos pysyttelee paranemisessa ja omien asioidenne läpikäymisessä, silloin ei tarvitse tanssia vahingollista kahden askeleen tule tänne - mene pois - tanssia.



http://youtu.be/05ZgyoZvhgI

Tämän ei tarvitse olla tuota en voi elää ilman sinua, en voi hymyillä ilman sinua, addiktiivinen, tee toisesta korkeampi voimasi, ole uhri, kadota itsesi, valtataistelu, oikeassa vai väärässä, ansassa, panttivankina, voi minua raukkaa, tule tänne mene pois - tanssi.

Me emme koskaan tapaa ihmistä, jolla ei olisi punaisia vaatteita, joka ei olisi haavoittunut - terve käyttäytyminen on sitä, että me kiinnitämme huomion itseemme ja otamme vastuun omista valinnoistamme.

Että me otamme riskejä, jotka eivät ole "virheitä" tai "väärin", vaan tilaisuuksia oppia.

Mitä tietoisemmiksi me tulemme omista valinnoistamme ja niiden seurauksista, sitä enemmän me otamme lapsuutemme haavoilta valtaa pois ja puramme niihin liittyvää tuskaenergiaa - ja sitä enemmän me voimme myös luottaa itseemme ja kuunnella intuitiotamme sen sijaan, että kuuntelisimme päässämme mellastavaa läheisriippuvuuden sairautta.

Meidän peruskäyttäytymismallimme eivät koskaan lakkaa kokonaan - mutta niiden valta vähenee ja meistä tulee terveempiä. Jos alkoholistit viehättävät sinua - silloin edistymistä on se, että luot suhteen paranevan alkoholistin kanssa.

Tietynlaiset energiat houkuttelevat meitä aina Jumalan suunnitelman mukaisesti - menneisyytemme valinnat tuntuivat virheiltä, koska me emme olleet selvillä siitä, että me olimme elämän koulussa oppimassa itsellemme tärkeitä opetuksia.

Läheisriippuvuus on saanut meidät rakentamaan korkeat muurit suojellaksemme itseämme ja sitten - heti kun tapaamme jonkun, joka auttaa meitä toistamaan kokemaamme väärinkohtelua, hylkäämistä, pettämistä ja halveksimista - me laskemme laskusillan ja kutsumme hänet sisään.

Läheisriippuvuudessamme meillä on hienot tutkajärjestelmät, jotka houkuttelevat luoksemme ja houkuttelevat meitä kaikkein epäluotettavimpien (tai vaikeimmin kohdattavien tai tukahduttavimpien tai kaikkein eniten väärin kohtelevien tai kenen hyvänsä, joka auttaa meitä toistamaan kokemuksiamme) luokse - juuri niiden luokse, jotka "painelevat nappuloitamme".

Näin käy siksi, että nuo ihmiset tuntuvat tutuilta. Valitettavasti lapsuudessamme ne ihmiset, joihin me luotimme eniten, ja jotka olivat kaikkein tutuimpia, satuttivat meitä eniten. Niinpä me toistamme vanhoja kaavojamme ja saamme jatkuvasti uutta muistutusta siitä, että ei ole turvallista luottaa itseemme eikä muihin.
Kun me alemme parantua, voimme nähdä että Totuus on se, että ei ole turvallista luottaa niin kauan kuin me reagoimme lapsuutemme haavoista ja asenteista käsin.

Kun me alamme parantua, voimme alkaa ymmärtää, että hengellisellä tasolla tämä toistuva käyttäytyminen on siksi, että se antaa mahdollisuuksia lapsuuden haavojen tunnistamiseen ja niistä paranemiseen.
                                             -Lähde: Net-

10 kommenttia:

  1. On se kumma,kun tekee vääriä valintoja,vaikka lapsuudesta ei tuntunut tulevan haavoja-milloinkahan ne sitten syntyivät?Tai sitten ei ole oppinut mitään mistään-mutta näillä mennään.

    VastaaPoista
  2. Merilii.
    Kyllä ne ainakin mulle ilmeistyivät siinä 13-15 ikäisenä.

    Veikkaan monilla muillakin näin tapahtuneen, eri kokemuksineen, tuossa varhaisteini ikäisenä.

    VastaaPoista
  3. Haavoittuneita, puusydämisiä ihmisiä on maailma pullollaan..
    Ei vain taida olla keinoja ja konsteja kuka heitä muuttaisi...

    Tyydytään kohtaloomme..:)

    VastaaPoista
  4. Ulleriina!
    Ehkä se on tuo neljäs sukupolvi joka ainakin mulla kantaa vettä jo neljännessä polvessa.

    VastaaPoista
  5. Haavoittuneita me olemme.

    Haavaan koskeminen sattuu, siksi emme voi lähestyä toisiamme (henkisesti), vaan työnnämme pois.

    Kipu ei tapa, pitäisi uskoa se ja kohdata toisemme luottaen siihen, että parantava hoito tuottaa usein ensin kipua.

    VastaaPoista
  6. Tuhkimo.
    Se että joku ei rakasta minua haluamallani tavalla, ei tarkoita sitä; etteikö hän rakastaisi minua kaikella sillä mitä hänellä on antaa.

    VastaaPoista
  7. Eihän enempää voi antaa, mitä on.

    Haluamasi tapa? Mietin, mitä se on? L--------, siihen ei jokainen haavoittunut kykene.

    VastaaPoista
  8. Tuhkimo!
    Ilmenee lähes kaikessa, tai ainakin aikamonessa ilmaisussani.

    VastaaPoista
  9. -Rakkauden levottomuudessa on ikuisuuden tyventä.-

    Hyvänyöntoivotukseni!

    VastaaPoista
  10. Ulleriina.
    Tuskimpa maailma pysähtyy, teimmepä mitä tahansa...

    Hyvää yötä.

    VastaaPoista