sunnuntai 7. tammikuuta 2018

FAI-Backhoe

Giovanni Bettanin perusti FAI: n (Fabbrica Attrezzature Industriali) 2-10-1963, kokemuksensa jälkeen Ford-maatalouskoneiden jälleenmyyjältä, isänsä Antonio ansiosta ja kokemuksestaan ​​joidenkin maansiirtokoneiden kuten Merton ja Bendini e Frascaroli. Tehtaita oli kolme: vanha laitos Noventa Vicentina; Este lähellä Paduaa vuodesta 1986; ja vuodesta 1979 vuoteen 1986 Salara (Rovigo), jossa rakennettiin kompaktilaitteita.

FAI: n ensimmäiset mallit olivat 64-SL kuormaajat ja mallit perustuvat Ford-alustalle, tehtyihin Fordin 1000 sarjan kaivukoneisiin (Ford 3500,3550 or 4500,4550 mallit)     joko telaketjulla tai pyöräalustalla oleviin traktoreihin
ja varustettuna etukuormaajalla, takana olevalla kaivinkoneella, tai molemmilla
sekä pieni valikoima jäykkiä pyöräkuormaajia.

                             
Vuonna 1973 FAI oli ensimmäinen yritys, joka valmisti Same traktorin rungon päälle rakennettuja nelivetoisia kaivurikuormaajia, ja vuonna 1979 se oli ensimmäinen eurooppalainen Owatonna- (mustang) malleihin perustuva liukuohjattujen koneiden valmistaja.


                                              Owatonna (group) Mustang 345
------------------

Suomessa maahantuojana oli A-Elementti / A-Rakennusmies, joiden vaikoimiin kuului myös uutuustuote, Merlo-kurottajat ja näiden mukana tuli myös tuo Panda kuormaajien edustus, ja aikaisempien Thomas liuku-ohjatut koneet poistuivat myyyntivalikoimasta

                               

                               Kuvahaun tulos haulle LALTESI
---------------
Suurin telaketju kaivinkone tuotettiin vuosi 2000, sen paino oli 43,5 tonnia.

Pienellä ajanjaksolla Fai myi periaatteessa Mailam-pusku- ja telaketju traktoreita sekä periaatteessa Sambronin trukkeja. Näitä tuotteita on myyty hyvin pieninä määrinä.

Myöhemmin joitakin FAI-malleja myytiin Britanniassa 1980-luvulla Hymac / Brown Group tuotemerkkien alla, ennen David Brown myyntiä Case yhtymalle.  Myöhäinen Hymac-malli on FAI-koneet, jotka on juuri karsittu. 
--------------------------

Osassa Saksaa jotkut FAI-koneet myytiin Schutlerin nimellä. Italiassa kaivuri-kuormaajat ja liukuohjatut kuormaajat myytiin CGT: ksi (Compagnia Generale Trattori), joka oli myös tärkein Caterpillar-jälleenmyyjä Pohjois-Italiassa ennen Caterpillar-kaivurikuormaajien tuotannon aloittamista.

Kansainvälisen harvesterin Fai tuotti mallin 262 kaivukoneiden mallin Leyland-moottorilla. Pyörä- ja telaketjuukoneiden moottorit olivat Perkins tai Iveco.
----------------Vuonna 1988 Fai aloitti Komatsun minikaivukoneiden rakentamisen lisenssillä. Komatsuista tuli syyskuussa 1989 pienen osakkeenomistaja Fai ja Fai alkoi tuottaa minikaivureita suoraan Komatsulle.

Sitten Komatsu otti täyden määräysvallan syyskuussa 1995 ja yhtiö nimitettiin F-KI, eli FAI Komatsu SpA: ksi. Koneet myytiin sitten FAI Komatsu -tuotteina ja maalattiin Komatsun keltaiseksi vuoteen 1997 asti, jolloin FAI: n nimi pudotettiin pois ja kaikki tuotteet merkittiin samalla tavalla kuin Komatsu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti