lauantai 5. toukokuuta 2012

Löydöksiä...

Keskustelupalstalta silmiin sattunutta.

Tämän lisäksi muuta silmiin sattunutta keskustelua on ollut ulkonäön merkityksestä suhteiden syntymisessä, tai niiden epäonnistumisessa.

Mutta. Mielenkiintoinen aihe jokatapauksessa.
Erillisenä, omana valio-malliyksilönä palaan tuohon aiheeseen myöhemmin.
          

Yleensä naista ajatellaan sellaisena olentona, joka määrittelee miesihanteensa välillä liiankin tarkasti. Ja niin se yleensä onkin, mutta se ei tarkoita, että miehen pitäisi ottaa kuka vain.
Miehen kannattaa tutustua naiseen siinä määrin, että huomaa tämän todellisen luonteen. Ja sitten voi, luonteesta riippuen, joko lähteä tai jäädä. Tässä olisi muutamia sellaisia esimerkkejä, joiden kohdalla kannattaa harkita tarkkaan.


1. Viisastelija / lyttääjä
Toisaalta on mahtavaa, jos nainen osaa ilmaista itseään ja omaa älykkyyttään artikulointinsa avulla.
Fiksun ja egoistin ero on kuitenkin häilyvä. Viisastelijalla on koko ajan parempi mielipide, ja hän perustelee sen mahdollisimman vaikeasti abstrakteihin kiinnekohtiin vedoten.
Et tiedä, keksiikö hän kaiken lennosta vai onko hän oikeasti noin älykäs.
Hän on kuin eräänlainen eräänlainen sotarumpu, joka julistaa omia näkemyksiään ja jonka äänenvoimakkuus vaimentaa muut.
Viisastelija paljastaa älykkyydelliset heikkouksesi ja nauraa niille.
Vältä tällaista naista kaikin keinoin, sillä muuten jäät järkyttävän ison egotossun alle.

2. Kullankaivaja
Kenellekään ei liene yllätys, että naisen kanssa eläminen vaatii kehon voimaa, pinnan voimaa ja lompakon voimaa. Totta kai on mukavaa viedä nainen syömään, ostaa hänelle kukkia ja ottaa hänet mukaan veneretkelle tai mökille, mutta varoituksen sana. Jos olet hyvin toimeentuleva mies, varmista, että nainen nauttii lahjojen lisäksi myös sinun seurastasi. Jos baarissa nainen lyöttäytyy seuraasi tiskillä ja flirttailee, sinä todennäköisesti (sinkkumies jos olet) tarjoat hänelle jotain. Vielä todennäköisempää on, että näet tarjoamasi shotin kumoutuvan ja sen jälkeen nainen on kadonnut. Vältä!

 3. Neiti Olen Oikeassa
Tällainen neiti omaa paljon samankaltaisuuksia ensimmäiseksi mainitun viisastelijan kanssa.
Neiti Olen Oikeassa ei kuitenkaan edes perustele mielipiteitään, vaan jääräpäisesti pitää kiinni omasta kannastaan eikä suostu myöntämään olevansa väärässä. Hänen ylpeytensä on niin pahasti kiinni hänen luonteessaan, joten jääräpäisyys ei lähde edes ajan myötä. Hän on todennäköisesti ainoa lapsi tai ainakin hemmoteltu isin oma tyttö, joka mieluummin tappelee kuin nöyrtyy myöntämään virheensä.


4. Psyko
Psyko edustaa sellaista luonnetta, jonka ominaisuudet kuullessaan haluaa jo juosta karkuun. Psyko ei pysty olemaan ilman kontaktia sinuun.
Saat 5-10 tekstiviestiä tai puhelua työpäivän aikana.
Voit myös sanoa hyvästi kavereille ja harrastuksillesi, sillä psykolle läsnäolosi on elinehto. Jos mainitset hänelle hänen pakkomielteestään, hän kiistää kaiken ja näkee keskustelun merkkinä siitä, että haluat karkuun.
Se taas vain lisää vettä myllyyn ja hän alkaa seurata jokaista liikettäsi.
Psyko hukuttaaa sinut omiin epävarmuuksiinsa, eikä luovuta ennen kuin olet kaukana poissa. Jos joskus löydät itsesi tästä tilanteesta, valitse Matrixia mukaillen sininen pilleri ja herää painajaisesta.5. Olet liian aikaisessa -tapaus
Treffit olivat seitsemältä, mutta ilmaannuit jo kuudelta. Liian aikaisin. Hän ei ole vielä valmis parisuhteeseen. Tällainen nainen on ehkä listan pahimmanlaatuinen tapaus, sillä hänessä ei ole mitään vikaa: hän on kaunis, älykäs ja hauska. Mutta jätät huomiotta hänen lähihistoriansa. Yhtäkkiä hän sanoo, ettei ole sittenkään valmis parisuhteeseen, koska edellisen surutyö on kesken. Toisin sanoen olet ollut hänelle olkapää ja turva pahassa paikassa, ja kun suru loppuu, sinuakaan ei tarvita.

Laulun sanoin.
Oo mikä nainen, hän on satumainen, ja niin erilainen. 
Ei mies voi löytää koskaan hänen vertaistaan...  

http://youtu.be/wy9jqwvp4QU
http://youtu.be/7nEOitthlQU

Vai voiko sittenkin.

Onko olemassa erilaisia, toisenlaisia ;) naisia, kuin nämä edelläkuvatut.

                          Hyvää täyden kuun odotusta.
                          Kiitos vierailustasi.

23 kommenttia:

 1. Kävinpä kurkkaamassa mitä "löydöksiä" Maxi-ystävämme on löytänyt. Ja onhan näitä.

  Omana mielipiteenäni sanoisin, että nämä asiat ovat niitä ikuisuuskysymyksiä ja näitä piirteitä löytyy niin miehistä kuin naisista.

  Se vielä, että mielestäni ei kenessäkään ole yksinomaan vain yhdenlaisia piirteitä noista, mitä luettelit, vaan varmaan jokaisesta löytyy osia sieltä ja täältä ja ne tulevat ilmi monesti parisuhteessa silloin, kun tulee jokin konflikti eli yhteentörmäys.

  Meitä naisia, kuin myös miehiäkin, on niin monta erilaista kuin on yksilöitäkin, joten mielestäni on väärin jakaa joku henkilö yhden tai kahden luonteen osion mukaan johonkin kastiin.

  Me emme voi sanoa esim. jollekkin toiselle, että tuo nainen (vastaavasti mies) ei sovi sinulle, kun se on semmoinen ja tämmöinen, kun olin hänen kanssaan, sillä sen toisen kanssa saattaa olla ihan muunlaiset intressit ja yhteensopivuudet.

  Kaikkihan riippuu niistä yhteisistä kemioista.

  Laulun sanoin: " Kaikissa meiss on vikoja, vikoja, vikoja..."

  Onneksi ei ole yhtään "täydellistä" naista, eikä miestä.

  Kuutamoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plättynen sentään. Kiva kun kävit. Hyvä ettes prosoidu liiaksi, se ei nimittäin ole tarkoitukseni.

   Kyllä ne ikuisuuskysymyksiä ovat. Uskoisin samaan tapaan kuin sinäkin, näiden tyyppitysten olevan live-elämäss kooste monista
   eri ihmistyypeistä.

   Eihän voida ajatella länsimaisen horoskooppimaisesti, eli että ihmisiä olisi vain kahtatoista eri tyyppiä olemassa.
   Kiinalaisessa naitä variaatiota on jo huomattavasti enemmän.

   Tämä teksti, kun en malttanut ottaa tuota nais (nainen) sanaa pois, sopisi mielestäni myös molempiin sukupuoliin.

   Ei voi sanoa, tuo ei sovi sinulle. Jokaisen on saatava, ja anettava aina tehdä omat päätöksensä, virheensä, ratkaisunsa itse, oman mieltymyksensä mukaisesti.
   Se on elämän tarkoistus, uskaltamista otaa vastuu oamsta elämästä.

   Mitä kemioihin tulee, niin siinä olisin erimieltä, kun tuo ilmaisutapa on hieman väärä.

   Me ihmiset luemme, siis tulkitsemme vaistomaisesti ja alkukantaisesti noita oppimiamme sanattomia viestejä, joita toinen kokoajan sanattomalla viestinnällään tahtomattaan / tietämättään meille itsestään kertoo.

   Tätä seikkaa emme osaa tiedostaa itse itsellemme vaan se on vaistonomaista toisen elkeiden tulkitsemista.
   Lisäksi tähän liittyy aina aikaisemmat saamamme kokemukset joistakin toisista meille elämän aikana tapahtuneista sattumista, joita nyt tiedostamattamme haluamme vältää, ettei meidän tarvitsisi kokea uusia negatiivisiä tuntemuksia.

   Poista
  2. No, kemia ja kemia, tarkoitin kuitenkin yhteensopivia kemioita, en yhteisiä, hih, ajatukset juoksevat nopeammin kuin ehtii kirjoittaa, mutta kaikki nuo vaikuttavat jollakin tapaa.
   Jos toisen kemiat ei miellytä, niin suhteesta ei varmasti tule mitään.
   (miten niin tuo ilmaisutapa on väärä;kemia, sehän on laaja käsite)

   Toki kaikki aikaisemmat kokemukset, tunteet vaikuttavat tietämättämme, myös tietoisestikin, ja vaistomaisesti uusiin suhteisiin.

   Sanoisin kuitenkin, ettei kannata liikaa analysoida menneitä ja varoa, ettei tarvitsisi uudelleen niitä kokea, saattaa uusi, arvokas suhde kärsiä ja lopahtaa kokonaan.
   Mielestäni pitää uskaltaa elää ja kokea silläkin uhalla, että samankaltaisia tuntemuksia voi joutua kokemaan - tai sitten ei, sekin on ihan mahdollista.
   Uskaltaa elää ja antaa arvo toisellekin.

   Poista
  3. Hello, ja vokkipannarinen sentään. Mutta nenekemiat.

   Tuossa puhuttiin luonteenpiirteistä, niiden sovellutuksista ja hyväksymättömyyksistä.

   Mutta mitä kemioihin tulee. Toistan sen tässä, koskapa et ole väärässä noissa kemian asioissasi.
   Siis se toisto tarkoittaa sitä että ihminen ihastuu / rakastuu
   sillä kaikkein heikoimmin kehittyneellä aistillaan.
   Se on hajuasistimus. Tunnistamme toisen ihmisen hien mukana tulevat tuoksut, jotka saavat meidät kiinnostumaan ja rakastumaan toiseen ihmiseen, siis vastakkaiseeen sukupuoleen.
   Tämä, on sitä mainitsemaasi kemiaa.
   Kemia on siis ns. rakkautta, eli kiintymistä toisen erittämiin ominaishajuihin.

   Mitä tulee noihin elämän uskalluksiin niin sitä olen kanssasi ehdottomasti samaa mieltä.
   Seikka jota täällä toitottanut pitkään ja lähes koko plogspotissa oloni ajanjakson.

   Poista
 2. VAROITUS:
  Nyt tulee kyllä pitkä kommi:

  Listastasi puuttuivat ainkin nämä naistyypit:

  Vastuullinen:
  Tämä nainen on kaveriporukassaan aina se järjen ääni. Hän ajattelee loogisesti, eikä mene yllättävissäkään tilanteissa hysteeriseen paniikkiin, vaan on kuin suojelusenkeli, joka kertoo rauhallisesti ja analyyttisesti, mitä tilanteessa on loogisinta tehdä. Tämä ystävä ei välttämättä ole se, kenelle soitat ensimmäisenä, kun etsit bilekaveria kaupungin yöhön, mutta hänen numeronsa näppäilet heti, kun haluat puhua jonkun kanssa elämän oikeasti suurista päätöksistä. Ihmissuhdeasioissa tämä ystävä osaa antaa parempia neuvoja kuin noudattaa niitä omassa rakkauselämässään.

  Nettiaktiivi:
  Tämä ystävä on kuin kotonaan netissä. Hän saattaa pitää blogia, päivittää twitteriä, tietää parhaat nettisivut ja ne nettikaupat, mitä useimmat eivät ole löytäneet. Tälle ystävälle lähetät forwardina hauskimmat ketjukirjeet ja hänen kanssaan chattailet Facebookissa, sillä hän tuntuu olevan usein kirjautuneena sinne. Hänen Facebook-seinänsä on myös kiinnostava seurattava, koska hän jakaa siellä parhaita nettilöytöjään olivat ne sitten kiinnostavia sanomalehtiartikkeleita tai hauskoja valokuvia. Vaikka tämä ystävä kertoo lähipiirilleen aktiivisesti kiinnostavista asioista, joita on nähnyt ja kuullut, voi hänelle silti huoletta uskoutua henkilökohtaisista asioista, sillä hän osaa vetää rajan siihen, mitkä asiat kertoa julkisesti ja mitkä pitää omana tietonaan.

  Hyvää lauantain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähde jäi maittematta, joka on Voice.
   Miestyyppejä käsitellään toisessa blogissa, eikös?

   Poista
  2. Kas. Ulleriianseni. Tästä olie tullu vielä pidempi mikäli olisit käyttänyt harvempaa tekstiä tai isoja kirjaimia ;)

   Tiesin että oon lähes täydellinen, mutta etä noinkinpaljon kuin kaksi naistyyppiä puuttui onjo tosipaljon, prosenteissa.

   Mä en etsi pilehile kaveria kaupungin saati maaseututaajaman yöhön, muuta sensijaan ihan arkielämään jos semmoinen sopiva löytyis, sese olis jo melkein lottovoitto.

   Ihmis-suheasioihinkaan en tarvi tuon kaltaista neuvojaa, koska olen itse siinä asiassa juuri tuonkaltainen, kun kuvaat.

   Blokisti on kova sana, tiedä silti tunnenko sellaisia aktiivisesti kirjoittavia, tiedän silti joitakin, mutta en tunne läheskään kaikkia sen lähemmin.

   Facepookin ihailija ja vierailija en ole. Mun mielestä sivusto on typerä, ja perustuu osittain ihmisten haluun saada / voida olla esillä, sekä myös turhamaisuuteen.
   Twittereistä en tiedä tuon taivaallista, enkä isommin välitä.

   Sensijaan ystävä jolle voi avautua ja kertoa huolensa, surunsa, murheensa, ilonsa, muut mieltä vaivaavat seikat, on kullan arvoinen henkilö.

   Kyitenkin tämänkin kaltainen suhde edellyttää ja vaatii vastavuoroisuutta myös toiselta, siltä kuuntelevalta osapuolelta, ollakseen täysi, ja vapaa luottamuksellinen ystävyys suhde.

   Mikäli toinen vain imee itselleen toisen asioita, kertomatta omistaan, sellainen ei kannna pitkälle, ei siitä huolimatta vaikka toiselle olet antanut mahdollisuuden toisensa jälkeen kertoa itsellesi hänen ongelmistaan.

   Tämä on myös liian yksipuolista, ottaa, mutta ei anna, eikä näin ollen noudata mun mielestäni tasavertaisuuden vuoropvaikutuksen kirjoittamattomia lakeja ja normeja.

   Poista
 3. Yleistä. Näin kevät-kesänkorvalla, oli jo pienenä sellainen jonkilainen kevään vakiokäytäntö, auringon sulatellessa pälviään lumisen metsän puiden ympärille, elämän alkaessa luonnossa heräillä, päästä tai voida /saada hämmentää muurahaispesää jollakin lehtipensaasta taitetulla varvulla.

  Eipä tuo ilkamointihalu vieläkään kokonaan ole hävinnyt, ja ehkä se lienee paikallaan, kun täällä kasakstaniassa on kuulemma päivitelty hiljaista ja rauhallisenraukeaa kevätaikaa, kirjoitusten vähyyttä tarkoittaen.

  Hereilläpä täällä tunnutaan olevan, ainakin pari uskollista plokkaajaa on uskaltanut mielipiteensä ilmaista. Kiitos :) siittä heitille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan yleisen yleistä.. ei sun blogi oo mikän samakstania, vaan ihan omas, niinku kaikkien muidenkin on omia. Samakasa on vaan se yks blogi.

   Poista
  2. KaskasKAS. Kun näitä vastauksia rustailin, mietin, pienessä mielessäni isekseni veikkaillen, milloinkahan pilkahtaa pieni pirteä kukkanen, ja koittaa palauttaa meikälästä maanpinnalle.

   Kyllä, oi mia clara, petit fleur.
   Kuinka hämmästyttävää, mutta on edelleen olemassa joitakin asioita jotka ymmärrän.
   Yski niistä, on se että kamasasa on oma erillinen osionsa.

   Kiva juuttu sinänsä. Mutta tiekkö, kuinka se oikein meneekään.
   Enhän ole väittänyt, en nyt enkä aikaisemminkaan olevani kamasasalainen.

   Olenhan uniikki, reunallaroikkuja, hengailija niinsanotusti.
   Muistan kyllä parinkin naispuolisen mua kasaankosineen, aikoinaan, mutta kosintaan tuo on osaltani jäänyt, muistathan.

   Poista
  3. Emmä tarkoita tällä oman blogin -pitämisellä, ettet olisi samakasalainen, vaan että kaikilla, jotka on samakasakirjoittajia, on myös oma blogi, joka ei ole muuten kytköksissä samakasaan kuin että se on viety sinne listaan, ihan kuin sunkin, ja monen muun ei-kirjoittajien. Tää ei mee joidenkin kaaliin...
   Aurikoista päivänjatkoa !

   Poista
  4. Haa. AHAA! Siis Sinä, Pannahisenpannarin lailla luet siis meikäläisen(kin) kamasasaan kuuluvaksi.
   Oi kuinka herttaista, terhakka pikku-vokkiseni.
   Tähän suuntaan joskus noita omahalujani koskien, tekstilläni viittailin.
   Piippuhyllyllä, jolle minut armollisesti olet nostanut, seurataksesi ja tietysti ihaillaksesi, tottakai myös monien muiden ohella edesottamuksiani, niin tämä nykytapa käytäntö
   on mielestäni tällähetkellä riittävä, josta Sinulle :*)
   ( = muisk) näin kaukaakiittäen tämänkertainen erikoismaininta.

   Poista
  5. Kyllä tämä pannahisenpannari ei lue sua samakasalaiseksi, mutta eräänlaiseksi "kirjeenvaihtokaveriksi" kylläkin, sillä sun ihan IKIOMA blogisi linkki on siellä.

   SE ON IHAN ERI ASIA, usko jo.
   Eikä sua oo mihinkään piippuhyllylle nostettu, itse et ole halunnut jäseneksi.

   Se on ihan sama asia, kuin olisit jonkun järjestön jäsen, samakasa voi mainostaa sun blogiasi halutessasi, vaikka et ole jäsen.

   Kyllähän me seurataan monenkin edesottamuksia sen kummemmin erittelemättä, joskus on mielenkiintoisia juttuja ja joskus ei kalahda lainkaan. Näin se menee.

   Mukavia kesän riemuja Sinulle.

   Poista
  6. Voihan pannarinen. Malttia ny, hilajen miehen kans.
   Ei suotta turhaa herkistelyä, jos vaan muuten prouvalle passaa.
   Munmilestä, se ns. piippyhylly on ihan hyvä paikka, avartaa katsomusta, moneenkin suuntaan.
   Tähän vois vaikka lisätä viittauksen ekaan kommenttiini yleisesta hiljaiselonajasta, ei meistä me-mekastatajista.

   Totta tuo mitä jäsenyydestä, tai sen tuomista etuuksista kerrot, siitäkin huolimatta että joskus pyrkii kalahtamaan jokin asia ja joskus taas ei, useim jopa tarkoituksetta.

   Hyvää päivänjatkoja.

   Poista
 4. Tämä vielä puuttui!! :D

  http://www.anti-scam.org/scenario.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pol-Aris. Suomeksi jos sais, helpottais monia lukijoita.

   Poista
  2. Ennenkuulumatonta *Polaris*
   Tämä nyt vasta onkin jotakin...
   Naiset ovat iloisia ja vallattomia tämän luettuaan :)
   Ottakaahan miehet opiksi!!!!

   Poista
 5. Miehiseltä kantilta vastaavaa asiaa voidaan käsitellä mun puolestani vaikkapa ensitilassa.
  Alahan aloitella tätä teemaa.

  VastaaPoista
 6. Tätä mä oon epäillyt jo ptkään.
  Ystäväni Pol-Aris alkaa tulla entistä vanhemmaksi...

  VastaaPoista
 7. Joku voi tykätä jostain noista piirteistä (naisissa).. heh

  Käys mun blogissa, siellä on sulle jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Vokkinen ;) sentään. Niin, ehkäpä voisikin, joku pitää.

   Piipahdin plokissasi, ja oi.
   Kuinka ihku-ihanaa huomasinkaan.
   Huomasin saaneeni Sinulta aivan erikoismaininnan.
   Kiitos (muisk!) tästä, kultaseni.

   Tiesinhän toki että sinulla on pettämätön tyylitaju,
   muuunkin kuin vain tanssin suhteen, mutta se, että yhä vieläkin olet minuun niin sitkeästi ihastunut, osoittaa että sulla on myös todella hyvä, ja mitä mainioimmin kehittynyt "makuaisti".

   Poista
  2. Voi vitsi ku repesin hihittämään, etten sanoisi nauramaan.
   Mä sit niinku todella rakastan kaikkia niitä, joille annoin tunnustushaasteen..? :)
   Mutta uskossa(s) on hyvä elää kuten lapamato taannoin sanoi.. vai oliko se toivossa(s).

   Poista
  3. Huomenta muruseni. Ei tarvitse kysellä entisen mihen tapaan videona, missä muruseni on.

   Mikä se nyt niin nauratti. Pienet on ilohuvit meillä ihmisillä, ellet sitten suoranaisesti minulle nauranut.

   Mutta oikeasti. Jos saa jonkun hyvälle tuulelle, edes näin vähästä, niin aina on päivä pelastettu, ja kertoo myös vastaan ottajan saamasta hyvästä mielestä, josta myös itse saa pienet kicksit itse-itselleen.

   Tiedän ainakin ilmansuunnan, myös sen, että olet hämmästyttävän paljon koneesi vierellä.

   Poista