perjantai 11. toukokuuta 2012

Viikon tapahtumia ja hyvää mieltä..

Tiistaipäivä.
Palattessani maanantain renkaiden vaihto-operaatiosta, eräs henkilö huomautti, olenko ehtinyt huomaamaan kadun alkupäähän ilmaantuneen kehoituksen, tiistaisesta katujen puhdistuksesta ja niiden pesuista.

                   

Vastasin tietysti etten ole huomannut. Katu jonka yläpässä asun, lähtee pääväylältä ylös mäkeen jatkuen noin parinsadan metrin matkan, kynnes jyrkkänä y-haarana jakaantuu
niin että oikea haara jatkuu pitkälle eteenpäin, vasemman kääntyessä ysikympin kulmalla, ensin nimensä muutettuaan jatkuen satakuntametriä pussinperä parkkipaikaksi päättyen.

Kävin tarkastamassa taulun ja yllätys yllätys. Aikaisempien käsin kirjoittettujen pahvisten
kylttien tilalle olikin ilmestynyt oikein ja lähes virallisen oloinen liikennemerkki, jonka alle oli teippailtu tuo kadunpuhdistuksen vaatima aika, jolloin kadun oli oltava vapaa autoista.


Vuodesta 2009 viisastuneena siirtelin tötteröni kauemmas, hiekkaiselle naapuruston tontille. Moni muukin noudatti kiitettävästi varoen tuota aikataulun alkamishetkeä.

Harja-auto ilmaantui hieman ennen yhdeksää, ja sen jälkeen heti hinausauto. Molemmat poistuivat, mutta harja-auto ilmaantui kohta uudelleen. Pian tämän jälkeen ilmaantui ensimmäinen hinuri, sitten toinen ja kohta kolmas, se pienin, jo aikaisemmin piipahtanut.

Aha, aattelin, show alkaa. Onneks autoni on poissa näiden tieltä, Hyvin oli tuo mainittu merkki jäänyt huomioimatta.
Lähes puolitoista tuntisen aikana nuo hinurit siirsivät 27 autoa muualle.
Hymyilin itsekseni tyytyväisenä. Himot ja nautinnot ne, kattokaas nääs, on hiirelläkin. 

                  

Laulun sanoja muistellen...   ....mistä hitsistä nekin nyt tähän hätään mieleen putkahtivat.

Kerran miehellä, kaksi tyttöä oli tumma ja vaalea,
tyttö vaalea, kodin hoivissa pysyi tiellänsä kaidalla.
Tyttö tummainen, kylän kukkanen,
kulki tansseissa riemuiten.
Isän harmaapään neuvot mielestään,
heitti tansseihin hilpeään...

Muuta mielihyvvä sain kun eräs ihminen ilahtui harvoin tekemästä soitostani niin että sain seuraavana päivänä kiitosmainninnan tuosta teostani.

Lisäksi soitin eräälle pienelle tyttöselle, jonka ihastusta ja ilostumista soittoni johdosta oli kiva kuunnella.

On se mukava kun näinkin vanha voi nuorta tyttöä ilahduttaa soitollaan, saaden toisen hieman kuin hypähtämään riemusta, jota saatteli ilahtunut naurahdus.
Tämä toi mieleen omien lasteni, siis vanhempien tyttöjeni ilmeet ja elkeet kun he saivat sopivalla hetkellä isältään vaikkapa tikkarin. Kyllä oli riemua, halia, halausta ja rustistusta.

Tämän laulun sanoituksen tapaan oletin, vaan eihän se pitänyt paikkansa. http://youtu.be/W0j0BnSsaQ0

Niin. Pilpahtipa elämääni sulostuttamaan vielä eräs henkilö, jolta sain pienenkön vinkin ja mainninan käydä tuota vinkkiä katsahtamassa.

Tämä oli kait sellainen seikka, josta kaikki aivan ilmeisesti eivät pitäneet tai hyväksyneet. 
Kateus, vaiko peräti mustasukkaisuus tuntui olevan vaikuttimena, vastaanottamastani päätellen. No maailmaan mahtuu, siitä huolimatta en katso kuinka ja miten kommentoin.

Mut päivä oli kaunis ja aurinkoinen. Illan kruunasi puolenkilon vaniljarahka purkkillinen, tumma hyvin kaakaoinen suklaa, tilkka mausteista, ei tanniinin makuista viiniä, appelsiini.

Siinäpä niitä, kyseisen päivän tapahtumia.

                                              Kiitos vierailustasi.
                                              Hyvää päivän jatkoa.

5 kommenttia:

 1. Kiva juttu maksi ja etenkin tuo musiikki, kumpikos sitä nyt olikaan näistä tyttäristä? Tästä tuli oikeasti hyvälle tuulelle, Sinulla on ollut kivat tunnelmat?

  MUTTA mikähän se tuossa kateudessa oikein on, niin ettei toiselle yksinäisille ja etsivälle edes kumppania tai hyvää ystävää soisi?? Mustankipeyskään ei saa olla este, sehän pistelee vain omaa pientä sydäntä, mutta ei oikeuta estämään tai kostamaan yhtään mitään?? Eihän toisen onni voi olla ikinä keneltäkään toiselta pois?

  Tervettä vahingoniloa tunnen kyllä, ellei sitten sääli voita, kuten joskus ja aika useinkin käy:)

  VastaaPoista
 2. Hello leskisbestis. Kiva jos tulit hyvälle tuulelle. Mää puolestani ilostuin kommentistasi. Tunnelmat kokopäivän ajan :) olivat ihan hyvät, mukavat.

  Niin että kumpiko tyttäristä olisit sitäkö halusit kysyä. Mikäli niin oletit silloin pahoittelen kun on pakko tuottaa pieni pettymys siinä suhteessa.

  Tämä oli tarkoitettu toiselle vaalealle jolle soitin ja toiselle tummalle jolle myös soitin. Sekä tietysti tuolle ihanhettaiselle ;) pikkutytölle joka kumma kyllä, monen muun ohella tuntuu olevan edelleen pikkuisen nojollaan tähän suntaan.

  Tämän kateuden kanssa on joskus niin kummallisia kuvioita ettei tahdo ymmärtää miltään kantilta. Nyt joku tuli vaivautuneeksi orvokin antamasta maininnasta sanakikkailun sanavalmiuden ja jonkunasteisen huumorin julkisesta tunnustamisesta.

  Tätä vaivan näköä on kyllä esiintynyt ennenkin ja aina silloin tällöin saadut viestit kuitenkin pääsevät yllättämään ja ärsyttämään.

  Mitä musttasukkaisuuteen tulee se on ihmisuhde- ja pelinhallintahelvetti, jollainen ei enää kovinkaan helposti mun elämääni pääse vaikuttamaan.

  VastaaPoista
 3. Jäin sanomatta että on sarkastisen kutkuttava nautinto saada tuntea joskus vahingon iloa, joka saattaa aikaan saada jopa äänekkään naurun, sitä yhtään häpeämättä.

  Sääli on hieno asia. Mutta turhaa on tuhlata sitäkään heihin, jotka eivät sitä arvosta tai anna sille sijaa.

  VastaaPoista
 4. Yömusiikiks sinullei


  Hyvänmielenviikkoa, tulevaa Sinulle toivottelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maxikiitos alkavan hyvänmielenviikon toivotuksistasi.

   Tässä arkipäivämusiikkia Sinulle: http://youtu.be/DixI4wDgK8M

   Poista